Kali Linux otthonra? Hülyeség!

Folyamatosan keresnek meg az emberek mikor lesz már bejegyzés Kali Linuxról, miért nem tudok értelmesen válaszolni a feltett kérdésekre stb. Ezért úgy gondoltam, tisztázzuk ezt a Kalis témát, hátha ti is jobb belátásra tértek.

Eliot, Mr. Robot

Mi az a Kali Linux?

A Kali Linux egy speciális, Debian alapú biztonságtesztelő eszköz. Előre beállított disztribúció, amit biztonsági auditokra fejlesztettek ki. Igen lehet vele hackerkedni, ha értesz hozzá. Ahogy minden másik disztribúcióval is, csak itt több mint 600 eszköz van előre elkészítve ilyen jellegű feladatokra. 

Otthonra használható?

hivatalos oldalon feketén fehéren olvasható, nem ajánlott a használata ha nem vagy gyakorlott Linux felhasználó. De ha igen, még akkor sem javasolt a használata általános otthoni feladatokra, olyan apróságok miatt mint például gyárilag nem csatlakozik hálózatra, minimális a szoftver környezet, nagyon nyers friss Linux kernelt futtat.

Vannak otthonra sokkalta jobb megoldások, mint például a gyári Debian, ha tanulni szeretnél.  Egy sima átlagos felhasználóknak nem szégyen, teljesen ésszerű döntés Linux Mintet vagy Ubuntut, ne adj isten Fedorát telepíteni. Nem véletlen hogy a nagy gyártók ezeket rakják elsődlegesen a választható disztribúciók közé. 

Aki szembe megy a köznép által javasolt úttal, az ne csodálkozzon ha mindenhol pofonokba fut bele. A Kali egy olyan választás, amit neked kell végig járni. A legtöbb felhasználó túl van már a distro hopping napjain. Nem is érdekli mi van épp divatban, miért érdekelné. Használni szeretné a gépet, nem konfigurálni. Segíteni meg az tud, aki ismeri amit használ. Kali esetén pedig pont ez nincs meg, mert minden épeszű ember kerüli a réteg dolgokat, pont a támogatás hiánya miatt. Szóval értitek. Én se tudok segíteni a Fedórámmal egy Arch topikba. 

Tessék itt egy háttérkép az Ubuntuhoz:

Kali Linux Háttérkép

Én se vagyok olyan szinten, hogy egy pillanatra is azt mondanám értek a Linuxhoz. Használom, van véleményem, mókolom de ennyi. Mindig megoldottam valahogy és itt vagyok. De először az alap Debian is egy kaland volt Ubuntuhoz viszonyítva, nem kell neked a Kali hidd el. Ha szereted ezt a buherálást ott a Manjaro, a gyakorló kerekes Arch, és lehet fejlődni.


Nameless
2020.07.02

Támogatás: PayPal
Támogatás: Brave